Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. február 18., vasárnap van. Boldog névnapot Bernadett nevű olvasóinknak! Holnap Zsuzsanna napja lesz.

A lusta heti kétszer

Értékelés:
(1 szavazat)
Tulajdonképpen jó házasságban élek – írja a 45 éves férfi. – Minden rendben is lenne, de a feleségem nem kedveli annyira a szexet, mint én kívánnám. Nekem ő még most is kívánatos akár naponta is, de neki kéthetente is elég. Másoknál mi a normális? A feleségem ugyanis mindig azt mondja nekem, hogy én szexmániás vagyok.
Azt tapasztaltam, hogy legtöbben a szex gyakoriságához kötik intiméletük megítélését. Ha elég sűrű, akkor elégedett, ha ritkás, akkor rossznak véli. Persze korántsem ilyen egyszerű a helyzet. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy kinek mennyi és milyen az igénye.
Általában a férfiak 80%-a naponta kívánná, a vehemensebbek naponta többször is, s vannak olyanok is, akiket kielégít a háromhavi egy hencsergés. Jónak tűnik a napi fűtöttség, de sajnos emellé az az adat kívánkozik, hogy a nők mindössze 25-30%-a kívánja az ölelést napi szinten. Nem kell matematikai zseninek lenni ahhoz, hogy rájöjjünk, a férfiak és nők fele azzal küzd, hogy párjával nem tudja megfelelően összehangolni a gyakoriság kérdését.

Az ok egyszerű
Az egészséges férfi teste jól, automatikusan, s – főleg, amíg fiatal – vizuális ingerekre működik. Ha van magömlése, általában van orgazmusa is, a férfiak az orgazmust nem tanulják, csak egyszerűen megélik. Ezzel szemben a nők kéjérzete tanulandó, többéves „munka fekszik benne”. A nő érintésre működik, érzelmileg is meg kell érinteni ahhoz, hogy beinduljon (ez nagy strapa a férfiaknak, mert a partnerüknek mindig és folyamatosan udvarolni kell ahhoz, hogy partiképes legyen), s ha többször szeretkezik kéj nélkül, bizony a szeretkezéseket megerőszakolásként éli meg, s egy idő után kerüli. Ebből következik, hogy a nők mindössze 25-30%-a elégedett a partnere teljesítményével, ezért kedveli a szexet naponta.

A magyarok mind 80 évesek
Több felmérés készült a világon arról, hogy hol milyen gyakran szeretkeznek. Egy 40-es évekbeli felmérés, az ún. Kinsey-jelentés alapján Amerikában (akkor!) a nyolcvanévesek átlagban heti két alkalommal szeretkeztek. A ’80-as években, hazánkban készült felmérés alapján a magyar harmincévesek szeretkeznek heti kétszer. Micsoda szégyen! Ki gondolta volna, hogy ilyen lusták vagyunk?! Vagy ilyen rosszak?

Leszokni vagy rászokni
A szex is szenvedély. Rá lehet szokni, és le is lehet szokni róla. Ha javul egy párnál a minőség, azaz egyre jobban megtanulják egymást élvezni, a jóhoz szívesen ragaszkodik bárki, tehát, ha egyre gyakrabban rávehető a szeretkezésre, egyszerűen rászokik, és gyakran is kívánja. Ha csak ritkán lehet táncba vinni, bizony előbb-utóbb leszokik róla, akár el is felejti. A nők ilyenkor frigidnek érzik magukat, a férfiak pedig majdnem impotenssé válnak.

Egyik középkorú, feltűnően csinos nőbetegem kért tőlem segítséget ahhoz, hogy ötletekkel járuljak hozzá szexuális étvágya növeléséhez. Sohasem voltak orgazmusproblémái! Ha hozzáfogott, belejött. De csak havonta egyszer jutott eszébe a dolog. A többi „hagyma-nap” volt. Az ő kéjérzetét ugyanis az jelentette, hogy kollégái, barátai naponta dicsérték: „Hogy maga milyen csinos! Hogy milyen szép! Milyen jól néz ki!” Akkor lett is volna kedve a szexhez, de nem velük. A férje viszont nem lelkendezett ennyire húsz év után. Ez a páciensem nem egyedi eset a nők között!

Forrás: Ideál Életmódmagazin

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 9542 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. augusztus 02. csütörtök 13:21

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szex - Ajánló

  • tőzegáfonya


 

Szex - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.