Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2017. december 17., vasárnap van. Boldog névnapot Lázár és Olimpia nevű olvasóinknak! Holnap Auguszta napja lesz.

A tavasz a szerelem hírnöke!

Értékelés:
(0 szavazat)

„Tavaszi szél vizet áraszt, virágom, virágom, minden madár társat választ, virágom, virágom” – énekli a népdal is. A kikelet a természet újjáéledésének és egyben a tavaszi szerelem fellobbanásának időszaka is.

Biológiai óránk nem csak napi szinten szabályoz minket – a reggeli ébredéstől az esti elalvásig –, hanem éves szinten is működik. A legjobb példa erre a téli vagy más néven szezonális depresszió, amikor a folyamatos fényhiány és hideg miatt a depresszióhoz hasonló tüneteket figyelhetünk meg magunkon: lehangoltság, aluszékonyság, a motivációk hiánya és a nemi vágy csökkenése jellemezheti ebben az időszakban a viselkedésünket.
Ősszel és télen éppen úgy, ahogy a természet, az emberi szervezet is igyekszik takarékra állítani magát, hiszen kevesebb a lehetőség a természet által biztosított feltöltődésekre. Kevesebb a napfény, kevesebbet tudunk friss levegőn mozogni, az idő hideg és csapadékos, jóval rövidebbek a nappalok is, mint a nyári vagy a tavaszi időszakban.

Ha vége a télnek
Amint hosszabbodnak a nappalok és enyhül az idő, többet süt a nap, testünk-lelkünk kezd „felébredni” a téli álmából. A napfény hatására szervezetünk hormonrendszere is aktivizálódik, több szerotonint termel (a depresszió egyik ellenszere éppen ez a vegyület), aminek a hatására eltűnnek a télen tapasztalható depresszív tünetek, és boldogabbnak érezzük magunkat.

A sok napsütés, a fény és a meleg hatására hormonrendszerünk beindul. A viselkedésünk felszabadultabbá válik, jobb lesz a hangulatunk, így boldogabbak is vagyunk. Ez rendkívül pozitív hatással van az ismerkedésre – magyarázta dr. Kubala Éva, az ICI Interaktív orvos-meteorológusa. A szexológus szerint tomboló hormonjaink miatt jobban igényeljük a fizikai kontaktust is, mint például a csókot, az ölelést, a simogatást vagy éppen a szeretkezést.

Nagyságrendekkel bátrabbak vagyunk a tavaszi hónapokban! A férfiak könnyebben odamennek kiszemeltjükhöz, akár az utcán is. A nők pedig különféle gesztusokkal igyekeznek felhívni magukra a figyelmet
„Nincs szebb dolog az életben, mint az ébredő szerelem. Fátyolos és titkos vágyak ópiuma, amiket úgy szívsz le a szívedre, mély, szívet elállító lélegzetvétellel, mint a zsályás szénarétek fülledt, meleg illatát. Az ismeretlenség és végtelenség misztériuma, az örök tavasz hárfahangja ez a lélek felajzott húrjain.” (Zilahy Lajos)

Forrás: nice.hu

Vásárold meg akciósan a naturshop.hu oldalán!

strongman

StrongMan kapszula csak férfiaknak!


Strong Man férfiaknak ajánlott termék!

Gyógynövény-kivonatokat tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula

Vásárold meg most a naturshopon!

Infó: Erdei Anita, tel.: 1/225-2753, e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.

Megjelent: 1740 alkalommal

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szex - Ajánló

  • tőzegáfonya


 

Szex - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.