Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. március 18., vasárnap van. Boldog névnapot Sándor és Ede nevű olvasóinknak! Holnap József és Bánk napja lesz.

A túl sok szex is nehezítheti a teherbeesést

Értékelés:
(0 szavazat)

A rendszeres, minden fogamzásgátló módszert nélkülöző együttlét egyre több párnál nem hozza meg a családalapítás örömét. A teherbeesési nehézségek hátterében alkati tényezők, korábbi betegségek, genetikai okok, és akár a túl gyakori szeretkezés is állhat.

"A családtervezőknek körülbelül egyötödénél várható, hogy a várva várt más állapot egy éven belül nem jön létre. A párokon belül a férfiak és a nők szerepe ebben közel azonos. Az utóbbi időben gyakrabban fordul elő ugyanis spermaprobléma, mint teherbeesési nehézség, és ez a tendencia folytatódik" - mondja dr. Gasztonyi Zoltán szülész-nőgyógyász.

Nem érdemes halogatni a termékenységi vizsgálatot

A szakember szerint fontos, hogy ne vesztegessék az idejüket a családtervező párok. Ha eldöntötték, hogy szeretnének gyereket, akkor ne várjanak egy-két évet azzal, hogy orvoshoz forduljanak, jobb, ha minél előbb kiderül, ha valami probléma van. Ha valaki termékenységi probléma miatt ellátogat egy, a meddőség kivizsgálásával és kezelésével foglalkozó központba, akkor az esetek döntő többségében, (85-90 százalékban) tudnak rajta segíteni.

Ritkán előfordul az is, hogy a családtervezőknek csupán tanácsadásra van szükségük. Sokan például azt hiszik, hogy a gyakori, akár napi többszöri együttlét növeli a teherbeesés valószínűségét, holott ez felér egy fogamzásgátlással. Ilyen esetben ugyanis nem tud kellő mennyiségű és minőségű spermium termelődni, hogy a petesejt megtermékenyüljön. Épp ezért van az is, hogy a spermiumszámot úgy vizsgálják, hogy előtte minimum három nap szünetet kérnek a pártól házaséletükben. Ugyanígy lehet gátló tényező a túl ritka szeretkezés is, vagy ha nem a megfelelő időben vannak együtt - mondja a szakember.

Forrás: origo.hu

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 1014 alkalommal

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szex - Ajánló

  • tőzegáfonya


 

Szex - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.