Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. március 22., csütörtök van. Boldog névnapot Beáta, Izolda és Lea nevű olvasóinknak! Holnap Emőke napja lesz.
E-mail írása Nyomtatás PDF

A divatvilág a természetes nőket dicsőíti

Új irányvonal kezd kialakulni a divat világában. A tökéletesre retusált, mesterkélt fotók helyett a cél az igazi nő bemutatása – smink nélkül, a maga természetes szépségében.

A divat változáson megy keresztül. Úttörőként az Anna Wintour szerkesztette divatbiblia, az amerikai Vogue magazin szolgál.
Az etiópiai modell,  májusi címlapfotója már a harmadik alkalom volt idén – Michelle Obama és Beyoncé után –, hogy fekete nők jelennek meg a magazin borítóján. Ezzel egy időben a francia Elle magazin legújabb számához három címlapot is készített a smink nélkül pózoló Eva Herzigova modell, Monica Bellucci és Sophie Marceau színésznők képeivel.
A magazinok – úgy tűnik – összefognak a photoshoppal kijavított, sminkkel kiemelt, nem természetes képek ellen, amik az utóbbi években uralták a divatipart. Az új irányvonal sokkal természetesebb, reálisabb és esztétikusabb képet mutat.
2008 júniusában az olasz Vogue bemutatta „Fekete Kiadás”-át, amelyben csak fekete bőrű modellek szerepeltek, és a cikkek is fekete nőket mutattak be, akik a művészetek és a szórakoztatóipar területén tevékenykedtek. Nagy-Britanniában és Amerikában 72 óra alatt elkelt az összes példány. Ám sokan kritizálták az újságot, hogy célja csak a feltűnéskeltés volt.
Kay Barron, az olasz Grazia magazin divat-hírszerkesztője úgy gondolja, hogy a kezdeményezés részben egy kívánság kifejeződése az igazi nő ideáljához való visszatérésre. „Michelle Obama  dolgozó nő, anya, és remek, telt alakja van – ő igazi nő” – mondja.
„A szuperkreatív sminkek divatja kezd alábbhagyni – magyarázza Nicola Moulton, a brit Vogue szépség- és egészségrovatának vezetője. – Ez az újdonságok iránti vágy hozzátartozik a trendek folyamatos változásához, azonban a mostani nehéz időkben az emberek úgy érzik, mértékletesen és szerényen kell viselkedniük, így a visszafogott külső jobban illik az elképzelésükhöz.”
Míg Nagy-Britannia követi a trendet a természetesebb képi világ irányába, az emberek nem fogadták olyan nyitottan a változásokat, mint kontinentális szomszédaik.
Bár a francia Elle smink nélkül mutatott be hírességeket, az angol példány címlapján egy gyanúsan ránctalan Jennifer Aniston-kép jelent meg. Valószínűleg Nagy-Britannia ahhoz az új francia kezdeményezéshez sem fog csatlakozni, ami arra kötelezné a magazinokat, hogy a retusált képeket külön megjelöljék. „Nagyon meglepődnék, ha bármelyik brit magazin smink nélküli lányt rakna a cimlapjára” – mondja Barron.
Sandrine Lev?que, a nők jogait védő szervezet, az Object képviselője egyetért: „Pár éve végigkísérhettük a Dove kampányát, de ma már nem sok ilyen program van. Ez nagy kár, mivel a kultúránkban elterjedt szépségideál sok kárt okozhat. Az olyan kezdeményezéseket, mint amibe az Elle kezdett, tárt karokkal kellene fogadni, hogyha a nők látják, hogy egyes hírességek elég kényelmesen érzik magukat a saját bőrükben, hogy smink nélkül pózoljanak, az segíthet önmaguk elfogadásában.”

Forrás: www.independent.co.uk

Hozzászólások  

 
0 #1 mucifoci 2011-07-27 12:26
Az angolok egyertelmuen nem fognak csatlakozni ilyen dolgokhoz. Egy olyan orszag, ahol az S-es meret minden evben 1-1 centit veszit a meretebol, ahol az a divat ha a bikinibugyit a medencecsont tartja fent, de a melltartokbol meg egyre nagyobb meret kell mert az viszont meno - kizartnak tartom hogy pont a divatujsagok jarnanak a peldakban elol.
Idézet
 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.