Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. március 18., vasárnap van. Boldog névnapot Sándor és Ede nevű olvasóinknak! Holnap József és Bánk napja lesz.

Bálna repített a levegőbe szörfösöket

Értékelés:
(0 szavazat)

Saját bőrén kellett megtapasztalnia néhány ausztrál szörfösnek, hogy egy kifejlett bálna egyáltalán nem barátságos játszótárs: a hatalmas állat a farokuszonyával repítette a levegőbe néhányukat, az egyik szörföst ájultan vitték kórházba.

Az eset Sydney legnépszerűbb strandján, a Bondi Beachen történt. Ausztrál médiabeszámolók szerint a csaknem 12 méter hosszú bálna alig 100 méteres távolságban úszott a strandtól, néhány szörfös pedig odaevezett hozzá. "Játszottak, a bálna bolondozott velük, úgy tűnt, jó kedve van, még a fejét is kiemelte" - mondta egy szemtanú, aki a partról kísérte figyelemmel a történteket.

"Egyszer csak megmozdította a farokuszonyát, és csak egy repülő szörfdeszkát és vízbe esett embereket lehetett látni. Hihetetlen volt" - mondta a szemtanú. A szörföst, aki a balesetben eszméletét veszítette, kórházba szállították. Miután magához tért, egy helyi lapnak arról számolt be, hogy a fejfájáson kívül más baja nem esett.

Szakemberek arra figyelmeztettek az eset kapcsán, hogy a bálna farokuszonya a legizmosabb az állatvilágban, semmiképp sem szabad a közelébe menni. Arról, hogy milyen fajtájú volt a bálna, nem közöltek információt. A déli féltekén telente mintegy 5000 bálna indul útnak Ausztrália partjai felé, hogy a melegebb vizekben párosodjanak. Időről időre Sydneyben is feltűnnek a tengeri emlősök.

Forrás: mti.hu

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 624 alkalommal

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pletyka - Ajánló

  • tőzegáfonya


 

Pletyka - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.