Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. március 17., szombat van. Boldog névnapot Gertrúd és Patrik nevű olvasóinknak! Holnap Sándor és Ede napja lesz.

Ezen a héten indulhat a fizetős YouTube

Értékelés:
(0 szavazat)

Lapinformációk szerint még ezen a héten elérhetővé válhatnak a YouTube videómegosztó első fizetős csatornái. Ezekkel a nézők egy kábeltévés csomaghoz hasonló kínálatot állíthatnak össze, de nem kell fizetniük az őket egyáltalán nem érdeklő tartalmakért.

 

A Financial Times üzleti lap úgy tudja, hogy a Google tulajdonában lévő videómegosztón még a héten ötven fizetős csatorna lesz elérhető. Ezek közül egyenként fizethetnek elő majd az őket érdeklő tartalmakra az internetezők, a lap információi szerint egy tipikus videocsatorna havidíja két dollár, vagyis négy-ötszáz forint lesz.

A Google néhány hónappal korábban már jelezte, hogy aktívan kutatja a videók előtt, közben, után és mellett megjelenő hirdetéseken kívül egyéb bevételi források kidolgozását, amely többek közt a fizetős videocsatornákat is magában foglalja.

A fizetős csatornákkal a YouTube versenyképesebb maradhat például az Egyesült Államokban és harminckilenc másik országban már jelen lévő Netflix online tékával szemben is. A világ legnépszerűbb videómegosztójának üzemeltetése nagyon költséges, hiszen jelentős hálózati-, és tárkapacitást igényel.

Eric Schmidt, a Google igazgatótanácsának elnöke nemrég úgy nyilatkozott, hogy szerinte a hagyományos televíziónak hamarosan bealkonyul, a jövő a YouTube-é. Márciusban a vállalat közölte, hogy a videómegosztót havonta világszerte már egymilliárd felhasználó keresi fel.


Forrás: www.origo.hu

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 566 alkalommal Utoljára frissítve: 2013. május 07. kedd 07:20

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pletyka - Ajánló

  • tőzegáfonya


 

Pletyka - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.