Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. március 17., szombat van. Boldog névnapot Gertrúd és Patrik nevű olvasóinknak! Holnap Sándor és Ede napja lesz.

Memória javításra, izomgörcs ellen itt az új Prémium Extra Magnézium

Értékelés:
(2 szavazat)

Az idegrendszer megfelelő működésére, memória javításra, stressz és fáradtság csökkentésére, a normál pszichológiai funkció fenntartására


Termék előnyök:
- Komplex termékösszetétel, négyes komponensű termék:
a magnézium és B6-Vitamin mellett Q1 és Q10 koenzimeket is tartalmaz
- A Q10 koenzim a Q1 koenzim segítségével képes bejutni a sejtekbe
- Adalékanyagokat nem tartalmaz
- Napi 1-2 kapszula elegendő, 1 havi adag

magnezium


Komplex biokémiai áttekintés:
A szervezetünk leginkább energiaigényes sejtjei az idegsejtek, a szívizomsejtek és a váz-izomsejtek. Ezen sejttípusok esetén a normális sejtfunkciók fenntartásához szükséges energiaforrás hiánya, vagy már a csökkenése esetén is jelentős problémák lépnek fel, ilyenek például többek között az érzékelés és a kognitív funkciók (memória) zavarai. Ha ezek a funkciózavarok kimutathatóan a sejtek energiaháztartásának felborulása miatt alakulnak ki, akkor a legfontosabb ennek az energiahiánynak a megszüntetése.

 

Erre komplex megoldást jelenthet a készítményben alkalmazott négyes kombináció (magnézium, B6-vitamin, Q1-vitamin és Q10-vitamin).

A sejtekben az energia termelése a mitokondriumokban történik a Q1 és Q10 enzimek segítségével. Az ATP sejten belüli szállítása általában magnézium só formájában történik. A cukor- és a fehérjebontás folyamatában pedig több olyan enzim található, amelyiknek a működéséhez elengedhetetlen a B6-vitamin jelenléte.

Mindezekből érzékelhető, hogy egy Q1-Q10-magnézium-B6 komplex pótlás segíti a sejtek, elsősorban az idegsejtek energiatermelő folyamatait, és ha energiahiányos állapot van, akkor annak a megszüntetésében elemi szerepet játszik.

 

A magnézium:
A magnézium fontos ásványi anyag, és rengeteg biokémiai folyamat megfelelő működéséhez elengedhetetlen. Meglepően sokan szenvednek magnéziumhiánytól: egyes kutatások szerint minden második ember szervezetében túl kevés a magnézium.

 

A magnéziumhiány elsődleges tünetei közé tartozik:
 az akaratlan izom-összerándulás (tickek),
 az izomgörcs – elsősorban a lábszárgörcs –,
 a stressz, az idegesség és a hangulatváltozás.

 

 A magnézium tartósan csökkent bevitele mellett fokozott fáradékonyság, idegrendszeri problémák és anyagcserezavarok léphetnek fel, romlik a vérkeringés. Ha túl kevés a magnézium a szervezetben, akkor gyakrabban jelentkezhetnek migrénes rohamok és álmatlanság is. Romlik a fizikai és a szellemi teljesítmény, gyengül a memória, általános gyengeség is jelentkezhet.
 Bizonyos vizelethajtók, egyes antibiotikumok és gombaellenes gyógyszerek szedése is csökkentheti a magnéziumszintet. Testépítőknél egyrészt az intenzív izommunka, a jelentős energiafelhasználás, másrészt a fokozott fehérjebevitel is növeli a magnéziumszükségletet. Megnövekedett igényt jelentkezhet fizikai és szellemi „erőpróbáknál”: vizsgaidőszak, sportolás, vagy akár terhesség alatt. Az alkoholistáknál is megfigyelhető a magnéziumhiány, elsősorban az alultápláltság, illetve az alkohollal összefüggő fokozott magnézium kiválasztás miatt.

 

A B6 vitamin:
A B6-vitamin az egyik legtöbb feladatot ellátó vitamin, naponta több mint százféle feladatot lát el. Elsősorban koenzimként működik. Vízben oldódik. Szerepe van a vörösvértestek képződésében, részt vesz a sejtek fehérjeszintézisében, valamint olyan ingerületátvivő anyagok szintézisében is, mint a szerotonin, és szerepet játszik az elraktározott energia felszabadításában.
A vitaminhiány leggyakoribb oka az alkoholizmus, esetleg valamilyen gyógyszerszedéssel együtt (pl. TBC elleni egyes gyógyszerek, fogamzásgátló tabletta) alakulhat ki. Az egyoldalú fogyókúrák és diéták súlyos B6-vitamin hiányt idézhetnek elő.
A magnézium és a B6-vitamin pedig kiegészítik egymás hatását, mivel a B6-vitamin elősegíti a magnézium felszívódását.

 

A Q1 és Q10 koenzimek:

A Q10 vitamint 1957-ben fedezték fel és az azóta eltel időben egyre több információt közöltek , az Amerikai Kardiológus Társaság a szívelégtelenség kezelésében a Q10 alkalmazását. A Q10 klinikai hatásairól a legmegbízhatóbb monografikus összefoglalót a Mayo klinika munkatársai készítették el 2008-ban, aminek a legfrissebb verziója 2013-ban jelent meg.

 

 A monográfia megállapításai alapján a Q1-Q10-Magnézium-B6 készítmény alkalmazása szempontjából a következő betegségekben lehet hasznos :
Alzheimer-kórban klinikai vizsgálatok azt bizonyították, hogy a Q10 és/vagy Q1 alkalmazása csökkentette a dementia kialakulását és progresszióját. Parkinsonos betegeknél klinikai vizsgálatok azt bizonyították, hogy a Q10 és/vagy Q1 alkalmazása csökkentette a tüneteket. Míg mitokondriális betegségek esetében a Q10 és/vagy Q1 alkalmazása a korábban bemutatott biokémiai hatás alapján indokolt lehet myopathiák és encephalomyopatiák esetén.

 

A B6 vitamin elősegíti a magnézium felszívódását, a magnézium sejtekbe kerülve pedig fokozza a Q1 és Q10 vitaminok által segítetten megtermelt mobilis energiaforrás (ATP) továbbhasznosulását, ezzel segítve a sejtek energiaellátását.
 Idegsejtek esetében ez a hatás az idegsejtek funkciójának fokozódásához (érzékelés, mozgatás, memória) vezethet.

 

A készítmény komplex hatása a fent leírtakból ered, illetve abból, hogy az alkalmazott összetevők egymás hatását elősegítik és fokozzák.

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 1730 alkalommal Utoljára frissítve: 2014. október 29. szerda 14:20

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Naturshop - Ajánló

  • tőzegáfonya


Naturshop - cikkek

Legolvasottabb - Trend

Legolvasottabb - Pletyka

Legolvasottabb - Szex

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.