Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. január 19., péntek van. Boldog névnapot Sára és Márió nevű olvasóinknak! Holnap Fábián és Sebestyén napja lesz.
Hirdetés

Nyers sushi

Értékelés:
(0 szavazat)

7 sushihoz – elkészítési idő kb. 30 perc

Hozzávalók:

700 g karfiol (szár és levelek nélkül)
50 g újhagyma (2 szál újhagyma)
120 g sárgarépa (2 db zsenge répa)
200 g cukkíni (1 kisebb cukkíni)
170 g fürtös uborka
175 g kápia paprika (1 közepes darab)
250 g avokádó (1 db avokádó)
100 g angol zellerszár (2-3 darab zellerszár)
5 g fokhagyma (1 nagyobb gerezd fokhagyma)
7 szál koriander
7 db nori lap
bio gluténmentes szójaszósz
pácolt gyömbér
wasabi

A karfiolról eltávolítjuk a leveleit és a torzsáját, alaposan megmossuk és rózsákra szedjük. Aprítógépben 2-3 részletben morzsásra aprítjuk, belereszeljük a fokhagymát és alaposan összekeverjük. A zöldségeket 0,5 cm széles 6 cm hosszú hasábokra vágjuk. Az avokádót félbe vágjuk, majd eltávolítjuk a magját és mindkét felét evőkanállal kikanalazzuk, úgy hogy egyben maradjon, majd 0,5 cm-es cikkekre vágjuk, 14 szeletre lesz szükségünk. A koriandert folyó víz alatt leöblítjük.

A sushi tekerőt egy munkalapra, vagy vágódeszkára helyezzük, ráhelyezünk egy nori lapot a matt fele legyen felfelé és a fényes lefelé. Egy tálba vizet teszünk, amiben meg tudjuk nedvesíteni a kezünket, hogy könnyebben tudjunk a karfiollal dolgozni. A nori lap mindkét végén kihagyunk egy ujjnyi vastag részt. A karfiolt (kb. 100 g/sushi) egyenletesen eloszlatjuk a nori lap közepén vízszintesen a lap szélességében. Erre ráhelyezzük a zöldséghasábokat, zöldségenként 2-2 darabot és ezt háromszor megismételjük a nori lap szélességében, majd ugyanígy ráhelyezzünk két avokádó szeletet és egy szál koriandert. Végül a nori lap mindkét végén az ujjnyi vastag részt enyhén benedvesítjük vízzel, hogy a nori lap végei jól lezáródjanak a feltekeréskor. A tekerő segítségével fokozatosan feltekerjük a sushit és a kezünk segítségével szép formára nyomkodjuk, végül lezárjuk. Ezután egy vágódeszkára tesszük a sushi tekercset és először félbe vágjuk, majd ismét felezzük/vagy harmadoljuk, így négy vagy hat darab sushink lesz. Összesen hét nori laphoz elég ez a mennyiség. Szójaszósszal, wasabival és pácolt gyömbérrel tálaljuk.

Tipp: készítsd el karfiol nélkül csak zöldségekkel, úgyis nagyon finom.

 

Marton Melinda
Táplálkozási szakértő
http://tudatos-taplalkozas.com/

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 602 alkalommal Utoljára frissítve: 2015. augusztus 13. csütörtök 10:58

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.