Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. március 18., vasárnap van. Boldog névnapot Sándor és Ede nevű olvasóinknak! Holnap József és Bánk napja lesz.
Hirdetés

C vitamin hiány

Értékelés:
(1 szavazat)

Sokan azt gondolják, hogy a C vitamin hiány első jele a skorbut. Ez egy óriási tévedés. A skorbut a C vitamin hiány egy majdnem végső formája, amely gyorsan akár a halálhoz is vezethet (Skorbut: fogak meglazulása, kihullása; duzzanatok a fogínyen, csonthártyákon és másutt; test szerte vérzések; végtagfájdalmak.)

Szubklinikai, lappangó skorbutban valószínűleg a világon sok százmillióan szenvednek és az orvosok csak ritkán diagnosztizálják, hogy ennek az valódi oka a valóságban ennek a vitaminnak a hiánya. Ha pl. valakinek az immunrendszere nagyon legyengül a nem megfelelő, pl. C vitamin hiányos táplálkozás miatt, és ez miatt meghűl, tüdőgyulladást kap és meghal, akkor az orvos a halál okának a tüdőgyulladást jelöli meg, nem pedig ennek a vitaminnak a hiányát.

 

Nézzük meg a teljesség igénye nélkül, mit is okozhat a C vitamin hiány:

– Szív- és érrendszeri betegségek
– Immunrendszer legyengülése
– Daganatos betegségek nagyszámú előfordulása
– Vérszegénység
– Csontritkulás
– Kóros elhízás

Ezeknek a betegségeknek a kialakulásában óriási szerepe van a helytelen táplálkozásnak, amely az esetek döntő többségében C vitamin hiányos is egyúttal.

Mint ahogy a C vitamin hatása című oldalon is olvasható, a C vitamin hiány az egyik fő oka az erekben lévő gyenge minőségű kollagénnek, ami viszont az erek rugalmasságát csökkenti és a sérülékenységét növeli. Talán nem kell nagyon hangsúlyoznunk, mert teljesen egyértelmű, hogy az ereinknek milyen döntő szerepe van az egészségünk fenntartásában. A testünk minden egyes sejtjébe ezeken szállítódik a tápanyag és az oxigén. Ha ez a szállító rendszer nem megfelelő ennek az alapvetően fontos vitaminnak a hiánya miatt, akkor annak egészen biztosan végzetes következménye lesz.

A kövérségnek az egyik fő oka az úgynevezett szénhidrát-éhség, amikor nagyon kívánjuk az édességet. Az esetek nagy részében ez is a C vitamin hiány jele. Ez a tapasztalatok szerint nagyon jól csillapítható nagy adag (akár 5 000 mg/nap) vitamin fogyasztásával. Tehát elhízottak, kóros mértékben nassolók figyelem! Lehet, hogy ennek a fontos vitaminnak a  hiánya okozza a túlzott éhségérzést.

Érdekes tapasztalat, hogy ha valaki nagyon sok B vitamint és kálciumot szed, akkor C vitamin hiány alakul ki a kezdődő skorbut tüneteivel. Ez fogfájásban és a fogíny érzékennyé válásában nyilvánul meg a legtöbbször. Levonhatjuk azt a következtetést, hogy az egyik vitamin túladagolása okozhatja egy másik vitamin hiányának a tünetét.

Meg kell még említenünk, hogy melyek azok a tényezők (a táplálkozáson kívül), amelyek C vitamin hiány okozói lehetnek:

– Túlzott fizikai megterhelés
– Dohányzás
– Túlzott alkoholfogyasztás
– Stressz
– Orvosságok fogyasztása
– Klimax
– Ismétlődő, főleg lázzal járó betegségek, fertőzések
– 55 évnél idősebb kor
– Terhesség, szoptatás

Ezekben az esetekben a C vitamin hiány leküzdése érdekében fogyasszunk minél több C vitamin tartalmú ételt ill. minél több természetes C vitamint is tartalmazó készítményt.


Forrás: www.cvitamin.tuddmeg.com

Az ideal.hu ajánlásával:

 

Celsus Grép Plusz csepp

Nem keserű Grépfrút-kivonat, Echinacea + C-vitamin.

A grépfrútmag kivonat + C vitamin + echinacia együttes hatása segíthet az influenza megelőzésében és immunrendszerünk védekező képességének megtartásában.

A C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez, és ezen keresztül az erek, a csontozat, a porcok, a fogak, a fogíny és a bőr normál állapotának fenntartásához. A C-vitamin hozzájárulhat a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokhoz, valamint a fáradtság csökkentéséhez és az immunrendszer normál működéséhez.

Vásárold meg most a naturshopon!

Infó: Erdei Anita, tel.: 1/225-2753, e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 1533 alkalommal Utoljára frissítve: 2016. január 04. hétfő 12:57

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.