Ideál Online Életmódmagazin

Ma 2018. március 18., vasárnap van. Boldog névnapot Sándor és Ede nevű olvasóinknak! Holnap József és Bánk napja lesz.
Hirdetés

Intimhigiénia nőknek

Értékelés:
(0 szavazat)

Viszketés, váladékozás, gombás fertőzés a nők vissza-visszatérő problémája. A megelőzése sikeres is lehet! Az egészséges hüvelyfal igyekszik megvédeni minket a rákot, az AIDS-et és a herpeszt okozó vírusoktól, sőt a hüvelygombától is. A hüvelyfal védelmét pedig – sokaknak meglepő, de bacilusok – a "házőrző" Lactobacillusok látják el, ezeket Döderlein-bacillusoknak hívjuk.

 

Ha a házőrzőket jóllakatjuk tejcukorral (laktózzal), amit a gombák nem esznek, akkor jól védik a hüvelyfalat. A Döderlein-bacik a savas környezetben (pH=3,5) élik világukat, mert itt a kórokozók nem tudnak szaporodni. Tehát ilyen folyadékkal kell a hüvelyöblítést végezni!

 

Komfortérzetünkhöz igen sokszor másra (pl. gyógyszerekre) nincs is szükség. Mivel a kórokozók többségét szexuális aktussal kapjuk meg, és a férfi nemi váladék lúgos, ezért venni kell azt a fáradságot, hogy azt haladéktalanul kimossuk, kivéve, ha gyermekáldásra nem áhítozunk!
A szappan, a sampon, a természetes vizek, az uszodavíz is rongálják azt a savköpenyt, amellyel a Döderlein-bacik óvják, betakarják a hüvelyfalat.

Tehát a hüvelyzuhanyozást csak a szükségleteknek megfelelően, a káros hatását ellensúlyozandó kell használni. Bárki, aki használja, érezni fogja, hogy legalább olyan jó érzés, mint amit mosakodás vagy fogmosás után érez. Használjon egyszerű, üdítő hüvelyfürdőt, pl.: laktóz-, citromsav-, szódabikar-bóna-tartalmút. Ebben a hüvelyzuhanyban nincs ízjavító, színjavító, ezért nem is allergizál. A mindennapos külsô intim tisztálkodáshoz is érdemes savas pH-értékű Intim Mosakodó Habtejet használni, mert a hüvelyfertőzések többsége is kívülről kerül be.


Dr. Dolhay Balázs

 

Bővebben

Forrás: RelaxArt magazin

 

Vásárold meg akciósan a naturshop.hu oldalon!

 

Tőzegáfonya kapszula

 400 mg tőzegáfonya kapszula.

A Tőzegáfonya kapszulás termék amerikai ültetvényekről származó, frissen szüretelt, porított tiszta tőzegáfonyát tartalmaz. Kiszerelése: 60 kapszula, 1 kapszula 400 mg tőzegáfonyát tartalmaz!

Vásárold meg most a naturshopon!

Infó: Erdei Anita, tel.: 1/225-2753, e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.

További információk

  • Oszd meg másokkal:
Megjelent: 967 alkalommal Utoljára frissítve: 2014. november 26. szerda 13:48

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ideál Életmódmagazin

Az Ideál Életmódmagazin nyomtatott verziójának megjelenése 2012-től, bizonytalan ideig szünetel. Amennyiben élő előfizetéssel rendelkezik, kérjük, forduljon a Kiadóhoz.